Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ...


Διατροφικό σκάνδαλο με την ύπαρξη αφλατοξίνης σε γάλα που πωλείται σε καταστήματα λιανικής πώλησης ξέσπασε και στην Κροατία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο βοηθός υπουργός, αρμόδιος για θέματα υγειονομικών...

επορεί να έχπιθεωρήσεων, Ίβο 'Αφριτς.
Ο κ. Άφριτς υπογράμμισε ότι οι αρχές προχώρησαν στη λήψη δώδεκα δειγμάτων από γάλα που πωλείται σε διάφορα καταστήματα λιανικής πώλησης στη χώρα και έπειτα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψε ότι στα τέσσερα δείγματα, τα επίπεδα της αφλατοξίνης ήταν υψηλότερα από τα νόμιμα. Δύο από τα δείγματα γάλακτος προέρχονται από προϊόντα που παράγονται στην Κροατία από τις εταιρείες Dukat και Meggle, είπε ο κ. Άφριτς και τα άλλα δύο δείγματα έχουν προέλευση τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.
Το υψηλότερο επίπεδο αφλατοξίνης των 0,364 μικρογραμμαρίων/ανά κιλό βρέθηκε σε γάλα της Meggle σε αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης που δραστηριοποιείται στην Κροατία.Το επιτρεπτό επίπεδο αφλατοξίνης είναι 0,05 μικρογραμμάρια ανά κιλό.
Ο κ. Άφριτς διαβεβαίωσε ότι τα προϊόντα αποσύρθηκαν από τα ράφια των καταστημάτων και πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες αρχές διενεργούν ελέγχους στις "ύποπτες" εταιρείες που προμήθευσαν με προϊόντα την αγορά, ενώ ενημέρωσαν και τις αντίστοιχες αρχές στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.
Επίσης, καθησύχασε τους καταναλωτές, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος πανικού, διότι μόνο τεράστιες ποσότητες αφλατοξίνης μουν επιβλαβή επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.
http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου