Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Γυμνοί άνδρες βλέπουν «γυμνούς άνδρες» σε μουσείο της Βιέννης


Γυμνοί Άνδρες: από το 1800 ως τις μέρες μας, είναι ο ο τίτλος της έκθεσης του μουσείου Λεοπόλδου στη Βιέννη, κάτι το οποίο αποφάσισε να ακολουθήσει κατά γράμμα ομάδα γυμνιστών, η οποία εμφανίστηκε στην είσοδο του μουσείου, όπως τους γέννησε η μητέρα τους.

«Είναι ωραίο να είσαι ελεύθερος. Επισκέπτομαι για δεύτερη φορά την έκθεση, και είναι υπέροχο να βλέπεις 'Γυμνούς Άνδρες' ως γυμνός άνδρας» δήλωσε ο Μαξ, ο οποίος πάντως στην προηγούμενη επίσκεψή του ήταν ντυμένος.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου, αποσκοπεί στην παρουσίαση των αλλαγών του ανδρικού γυμνού σώματος στο πέρασμα των χρόνων.

Προβάλλει την αμφιλεγόμενη αυτοπροσωπογραφία του Έγκον Σιέλ, καθώς και τη φωτογραφία Να ζήσει η Γαλλία, των γάλλων καλλιτεχνών Πιέρ και Ζιλ, που αναπαριστά τρεις άνδρες διαφορετικής φυλής να φορούν μόνο κάλτσες και ποδοσφαιρικές μπότες.

Ωστόσο, η έκθεση ξεσήκωσε κύμα οργής θρησκευτικών οργανώσεων και συλλόγων γονέων. Έτσι, αναγκάστηκε να καλύψει τα επίμαχα σημεία των τριών γυμνών ποδοσφαιριστών, που απεικονίζονταν σε γιγαντοαφίσες στη Βιέννη.

Η επισκεψιμότητα, όμως, του μουσείου αυξήθηκε κατά 17%, ενώ 250 άτομα διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων, «τίμησαν» τη βραδιά γυμνιστών. 
http://www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου