Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Οκτώ χρήσιμες συμβουλές για το πως να φλερτάρετε στη δουλειά!

Σε πολλούς έχει τύχει να προκύψει στη δουλειά ένα φλερτ, ωστόσο ο χώρος εργασίας δεν επιτρέπει παρασπονδίες. Η προσοχή, η καχυποψία και οι..
.

ελιγμοί αποτελούν σημαντικά εφόδια στο παιχνίδι του έρωτα στη δουλειά, γι αυτό το νου σας!

Κανόνας #1Μην ξεχνάς που βρίσκεσαι
 Το ευτύχημα με το φλερτ γραφείου είναι πως, δεδομένου πως έχεις πολλά κοινά να συζητήσεις με την χαριτωμένη νεαρά από το διπλανό τμήμα, θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να την προσεγγίσεις απ’ ότι θα ήταν π.χ. σε ένα τυχαίο μπαρ, που άλλωστε, όπως έχουμε πει ξανά στο παρελθόν, το μπαρ είναι το Χειρότερο Μέρος Να Την Πέσεις.

 Το δυστύχημα είναι πως, σε αντίθεση με το μπαρ, αυτοί που βρίσκονται γύρω σου α) σε ξέρουν β) παρακολουθούν στενά κάθε σου ύποπτη κίνηση, όπως το να σκύβεις πάνω από το ντεκολτέ της για να “συζητήσετε” ένα φλέγον εταιρικό ζήτημα, το να της λες χαμηλόφωνα αστεία και εκείνη (καθόλου χαμηλόφωνα) να γελάει ή να ανεβοκατεβαίνεις κάθε μέρα μαζί της στο κυλικείο. Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν αθόρυβα, άοσμα και αόρατα λοιπόν, διότι δεν είμαστε τέτοιες δύσκολες εποχές για να δίνουμε δικαιώματα, boss.

Κανόνας #2Ξεχώρισε από τον δίπλα

Στο φλερτ δεν παίζει “φτου και το πατάω”, “την είδα πρω” και άλλα τέτοια που θα διευκόλυναν την μοιρασιά των γυναικών ανάμεσα σε εσένα και τους ανταγωνιστές σου. Είναι αρένα εκεί έξω (και εκεί μέσα, στο γραφείο σου) και όλοι θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την Ωραία (ή και την αμέσως επόμενη), ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις. Αν μπεις στο παιχνίδι, οφείλεις να βάλεις τα δυνατά σου. Ντύσου καλύτερα από τους υπόλοιπους, χαμογέλα συχνότερα από εκείνους, κάνε καλύτερα αστεία, δείξε πως είσαι πιο έξυπνος. Κάν’ τη να σε ξεχωρίσει πριν ακόμη της μιλήσεις και πάρε το προβάδισμα.

Κανόνας #3Βάλε ένα χεράκι (βοηθείας)

Ακόμη όμως και αν δεν καταφέρεις να κάνεις τη διαφορά με τις αρετές σου, μπορείς να την κάνεις με μια sur mesure προσέγγιση που θα εκτιμηθεί πολύ. Την βλέπεις να έχει πήξει πάνω από το Εxcel; Η ντάνα με τα προς αρχειοθέτηση έγγραφα ολοένα και ψηλώνει; Όταν όλοι γύρω σου την αγνοούν, κάνουν τη δουλίτσα τους και καρφώνουν το ρολόι μέχρι να πάει πέντε, εσύ γίνε εκείνος που θα προσφερθεί να βοηθήσει. Όχι μόνο δεν θα θεωρηθεί γλοιώδες από εκείνη αλλά θα το εκτιμήσει απεριόριστα, άσε που με αυτό το σύστημα παίζει να ξεμείνετε οι δυο σας τελευταίοι στο γραφείο. Πόσο πιο ιδανικές συνθήκες για φλερτ;

Κανόνας #4Κάνε μικρές, cool κινήσεις
Το φλερτ γραφείου είναι μια ειδική κατηγορία φλερτ, οπότε ατάκες – σιγουράκια που ενδεχομένως μπορεί να έχεις για τις κοινωνικές γνωριμίες σου και grande κινήσεις εντυπωσιασμού θα πρέπει να τα ξεχάσεις. Κομπλιμέντα για τα μάτια της και τα ρούχα της εδώ θα μοιάζουν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ υπερβολές όμως γιγαντιαίες ανθοδέσμες το πιθανότερο είναι να την φέρουν σε δύσκολη θέση. Τώρα χρειάζεσαι πιο μικρά, έξυπνα και ταπεινά κόλπα.

 Γράψ’ της ένα αστείο σημείωμα σε ένα post-it και κόλλησέ το στην ατζέντα της. Βάλ’ της κρυφά μια σοκοφρέτα στο συρτάρι, διότι σου είπε πως της αρέσουν πολύ. Δώσ’ της ένα usb stick με μουσική που εκτιμάς πως θα της αρέσει. Τα μεγάλα κορίτσια εξακολουθούν να συγκινούνται από μικρά πράγματα.

Κανόνας #5Δούλεψε και λίγο

Γιατί σε ξενερώνουμε στη μέση αυτού του ωραίου κειμένου για το φλερτ και σου θυμίζουμε τη δουλειά; Γιατί κάποιος πρέπει να την κάνει και να είσαι σίγουρος πως το να είσαι εργατικός μόνο υπέρ σου θα μετρήσει και στα μάτια της. Δεν είναι κακό αν κάποια στιγμή σε διακόψει να της πεις ευγενικά πως χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να ολοκληρώσεις κάτι. Δεν θα ξενερώσει αν σε δει μια μέρα να μην μπορείς να πάρεις ανάσα, τουναντίον. Άλλωστε, εκεί μέσα δεν σε προσέλαβαν για να γαμπρίζεις αλλά για να δουλεύεις.

 Και ακόμη και αν το αφεντικό σου απουσιάζει πολλές ώρες από το γραφείο και δεν έχει πάρει μυρωδιά το χρυσό κουφέτο που παίζεται μέσα στην ομάδα του, κάποιος καλοθελητής θα βρεθεί να του δώσει το εβδομαδιαίο ρεπόρτο με τα καμώματά σου. Και ξαφνικά, εσύ και η δεσποινίδα να βρεθείτε να συνεχίζετε το φλερτ σας στην ούρα του ΟΑΕΔ.

Κανόνας #6Προσηλώσου στο στόχο σου

Ακόμη κι αν εκείνη δεν έχει ιδέα για τις προθέσεις σου, εσύ μέσα στο μυαλό σου πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει τους σκοπούς σου: φλερτάρεις μόνο για να αποκτήσει ενδιαφέρον η Αγγελοπουλικά βαρετή καθημερινότητά σου ή για να καταφέρεις κάποια στιγμή να πιείς ένα ποτό εκτός δουλειάς με αυτό το κορίτσι (ιδανικά στο σπίτι σου);

Από την απάντησή σου σε αυτό το ερώτημα θα εξαρτηθούν και οι επόμενες κινήσεις σου. Αν κλίνεις περισσότερο προς την πρώτη κατηγορία, κράτα το φλερτ light και μην την προκαλείς παραπάνω από όσο πρέπει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν η συνάδελφος δεν σε ενδιαφέρει πραγματικά, το προχωρήσεις και μετά την γειώσεις, θα πρέπει να υποστείς την απογοήτευση, τα μούτρα και τον διασυρμό που θα σου κάνει στις υπόλοιπες θηλυκές υπαλλήλους για όσο καιρό θα είστε και οι δύο ακόμη σε αυτή την εταιρία.

Κανόνας #7Πάρε το χρόνο σου

Όπως είπαμε, το γραφείο δεν είναι μπαρ και σε αυτό υπάρχει ένα ακόμη θετικό, ότι το κορίτσι δεν θα φύγει με προορισμό το άγνωστο αφού τελειώσει το ποτό του. Θα έχεις λοιπόν όλο το χρόνο – μέχρι, τουλάχιστον, το επόμενο κύμα απολύσεων- να αναπτύξεις σιγά σιγά μια σχέση μαζί της, αβίαστα, αβασάνιστα, στον (εργασιακό) χώρο σας.

Οπότε μην βιάζεσαι να πάρεις το τηλέφωνό της. Προς το παρόν, οι κοινόχρηστοι χώροι της εταιρίας, τα ασανσέρ, το καπνιστήριο, η καντίνα ή το κουζινάκι του γραφείου προσφέρουν θαυμάσιες ευκαιρίες για να ξεκινήσεις casual διάλογο και να χτίσεις την επαφή. Απλά, μουλωχτά και με φαντασία.

Κανόνας #8Αποκωδικοποίησε τα σημάδια

Στη χώρα αυτή το να σου κάνουν μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι συχνό φαινόμενο, ούτε καν το να παραπονεθούν για την ανάρμοστη συμπεριφορά σου στο τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων (έχουν απομείνει εταιρίες με τμήματα Ανθρωπίνων Πόρων;). Αλλά η δυσαρέσκεια και μόνο φτάνει για να νιώσεις άβολα εσύ, εκείνοι και όλοι όσοι παρακολουθήσουν ένα αδιέξοδο, μονόπλευρο ρομάντζο. Προτού χαθείς ολοκληρωτικά στα μονοπάτια του φλερτ, βεβαιώσου αν και εκείνη είναι on και θέλει να παίξει μαζί σου.

Θα το καταλάβεις από τον τρόπο που σε κοιτάει, από το αν γελάει με τα αστεία σου, αν δέχεται τις προτάσεις σου να πάτε να πάρετε παρέα καφέ ή να φύγετε από το γραφείο μια μέρα μαζί, με ένα αυτοκίνητο. Αν φτάσεις ως εδώ, δεν χρειάζεται να ξέρεις κάτι άλλο. Συγχαρητήρια, τα πήγες περίφημα.http://topeiraxtiri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου