Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Το Facebook «μπλόκαρε» την πρόσβαση στο NBC.com

Το Facebook «μπλόκαρε» την πρόσβαση στο NBC.com 

Φόβοι για «κακόβουλο» λογισμικό στο site του γνωστού δικτύου

Την περασμένη εβδομάδα, οι χρήστες του Facebook δεν είχαν τη δυνατότητα να μπουν στην ιστοσελίδα του γνωστού τηλεοπτικού δικτύου NBC.com μέσω των links στο κοινωνικό δίκτυο, καθώς εκφράστηκαν φόβοι για πιθανή “μόλυνση” του συγκεκριμένου site από κακόβουλο λογισμικό.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι επιθέσεις που δέχτηκε το Facebook αλλά και άλλες μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας, έχουν θορυβήσει τους υπευθύνους του κοινωνικού δικτύου, που πλέον έχουν εστιάσει στην προστασία των ίδιων αλλά και των χρηστών τους από «επιθέσεις» τέτοιου είδους.

Μάλιστα ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο AllThingsD πως «θα αναλάβουμε δράση οποιαδήποτε στιγμή παρατηρήσουμε κάποια “ύποπτη συμπεριφορά» από διευθύνσεις σελίδων που διαμοιράζονται μέσω του δικτύου μας. Όμως δε θα κάνουμε κανένα σχόλιο για συγκεκριμένες ιστοσελίδες».

Η είδηση φυσικά έρχεται μετά τις, γνωστές πλέον, επιθέσεις που δέχτηκαν ιστοσελίδες όπως αυτή του Facebook, του Twitter και της Apple, κάτι που σίγουρα δε μπορεί να είναι τυχαίο καθώς οι έρευνες για τις «μολυσμένες» ιστοσελίδες που στη συνέχεια μολύνουν και τις υπόλοιπες συνεχίζονται. Το NBC δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος ακόμα.http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου