Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Για δωμάτιο με θέα, αντέχετε να ανεβείτε τη σκάλα;


perierga.gr - Για δωμάτιο με θέα, αντέχετε να ανεβείτε τη σκάλα;Όσοι πάσχουν από υψοφοβία πολύ δύσκολα μπορούν να φανταστούν τους εαυτούς τους να ανεβαίνουν ή να κατεβαίνουν (ακόμη χειρότερα!)..
τη σκάλα που βλέπετε, εκτός εάν η ανάβαση αυτή αποτελεί κάποιο τεστ αντιμετώπισης των κρίσεων πανικού!

perierga.gr - Για δωμάτιο με θέα, αντέχετε να ανεβείτε τη σκάλα;
 
Η νοσηρή φαντασία των αρχιτεκτόνων Sabina Lang και Daniel Baumann έγινε πράξη με την κατασκευή αυτής της «τρομακτικής» εξωτερικής σκάλας σε κεντρικό κτίριο στην πόλη Biel της Ελβετίας, η ανάβαση της οποίας δεν συνιστάται σε καμία περίπτωση!

Χωρίς κουπαστή ή περίφραξη ασφαλείας, η εν λόγω σκάλα κατασκευάστηκε από μέταλλο και αλουμίνιο, ενώ δύο πόρτες, μία στη βάση και μία δεύτερη στο επάνω μέρος, οδηγούν τους τολμηρούς αναβάτες στο εσωτερικό του κτιρίου.

Κι αν αναρωτιέστε ποιος είναι στην ουσία ο λόγος ύπαρξης της σκάλας, σας ενημερώνω ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει τολμήσει να την ανέβει, ούτε καν κάποιος επαγγελματίας ορειβάτης ή ένας τολμηρός αναρριχητής!
perierga.gr - Για δωμάτιο με θέα, αντέχετε να ανεβείτε τη σκάλα;
Η χρήση της είναι ως επί το πλείστον… διακοσμητική αλλά και ένας λόγος για να τραβήξει το κτίριο την προσοχή των περαστικών. «Περισσότερο λειτουργεί ως έργο τέχνης και όχι ως μια συμβατική σκάλα», λέει ένας εκ των αρχιτεκτόνων. Άλλωστε κανείς από τους δύο δεν έχει τολμήσει να τη χρησιμοποιήσει!

http://aetos-grevena.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου