Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΙΤΕ: Αγοράκι με σπάνια ασθένεια τρώει το δωμάτιό του Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΔΕΙΤΕ: Αγοράκι με σπάνια ασθένεια τρώει το δωμάτιό του



Μία σπάνια ασθένεια αναγκάζει ένα εξάχρονο αγοράκι να μην μπορεί να διακρίνει τι πρέπει να...



 φάει και τι όχι με αποτέλεσμα να καταναλώνει πέτρες, ξύλα, σοβάδες και χαρτιά. Ο μικρός Zach Tahir από το Salford υποφέρει από μία πολύ σπάνια….
πάθηση που ονομάζεται Pica και η οποία ευθύνεται για τον εθισμό του, να τρώει μη βρώσιμα αντικείμενα. Έχει »αντικαταστήσει» το φαγητό με αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι του. Η μητέρα του απεγνωσμένη, προσπαθεί να τον συγκρατήσει, καθώς δεν υπάρχει κάποια θεραπεία. Έτσι, στα έκτα του γενέθλια το δώρο της προς εκείνο ήταν ένα δωμάτιο που δεν »τρώγεται».
Διαμόρφωσε το χώρο του με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιήσει τους πειρασμούς και να περιορίσει τη μανία του γιου της για όσα δεν πρέπει καν να βάζει στο στόμα του. »Ανησυχώ πολύ. Τον επιβλέπω και μάλιστα έχουμε τοποθετήσει κάμερα στο δωμάτιό του αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να τον προστατεύσω. Όλα γίνονται ασυναίσθητα, δεν καταλαβαίνει πως αυτό που κάνει είναι επιβλαβές για την υγεία του» δηλώνει η μητέρα του, Rachel Horn, 32 ετών.
»Δεν υπάρχει κανένα όριο σε αυτά που μπορεί να του τραβήξουν την προσοχή και να δοκιμάσει. Ξεκίνησε να τρώει ξύλινες σανίδες και τις περσίδες του δωματίου του και κατέληξε να δοκιμάζει μέχρι και τους σοβάδες από τους τοίχους» συμπληρώνει η ίδια.
Το νέο του δωμάτιο είναι σχεδόν άδειο και περιέχει μόνο τα απαραίτητα, τα οποία και είναι κατάλληλα φτιαγμένα για να μην μπορεί τα φάει. Η ντουλάπα και τα συρτάρια του έχουν στρογγυλεμένες άκρες και είναι καρφωμένα στο πάτωμα για να μην μπορεί να τα τραβήξει, ενώ οι τοίχοι είναι φτιαγμένοι από ένα κατάλληλο υλικό.
Το διαμορφωμένο δωμάτιο είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε για παιδί με την ασθένεια Pica και κόστισε στην οικογένειά του περισσότερο από 36.000 δολάρια, πολλά από τα οποία προήλθαν από δωρεές.


http://24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου