Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Προσπαθούν να προλάβουν τον επόμενο Αρμαγεδδών

Προσπαθούν να προλάβουν τον επόμενο Αρμαγεδδών.

Διαφορετικές ερευνητικές ομάδες έσπευσαν να ανακοινώσουν σχέδια για τη δημιουργία συστημάτων έγκαιρου εντοπισμού μετεωριτών και αστεροειδών. Κάποια από αυτά έχουν τη στήριξη της NASA, ωστόσο υπάρχουν και προτάσεις που διατυπώνονται από ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται με το Διάστημα.






Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη τεχνικών που θα επιτρέψουν τον εντοπισμό σχετικά μικρών μεν, πιθανώς καταστροφικών δε μετεωριτών, κομητών και αστεροειδών που θα απειλούν τη Γη. Οι τεχνικές αυτές θα επιτρέψουν την έγκαιρη προειδοποίηση του πληθυσμού για τυχόν πτώση ουράνιου σώματος αρκετές μέρες ακόμα και εβδομάδες πριν.

«Οι εκατοντάδες άνθρωποι που τραυματίστηκαν στη Ρωσία δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε μέτρα και να μη συνεχίσουμε την παθητική μας στάση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρικ Τάμλινσον, πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Deep Space Industries που θα εγκαινιάσει μια σειρά από μικρά διαστημόπλοια, αργότερα μέσα στη δεκαετία, τα οποία θα έχουν ως αποστολή να παρακολουθούν τους κοντινούς αστεροειδείς για να διαπιστώνουν αν έχουν μέταλλα προς εξόρυξη. Τα ίδιο «σμήνος» θα έχει, ωστόσο, ως αποστολή και τον εντοπισμό μικρών αντικειμένων που απειλούν τη Γη, αλλά είναι δύσκολο να τα δει κανείς ακριβώς εξαιτίας του μικρού μεγέθους τους. Το κόστος αυτού του «στόλου» εκτιμάται ότι θα φτάσει τα εκατό εκατομμύρια δολάρια.
http://aorata-gegonota.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου